Meny Stäng

☆☆☆

Gungställning

Gungställning säljes online. ✅ Stort sortiment. ✅ Köp Gungställning billigt online.

 

Gungställning Mathias

Gungställning Mathias
1 995 kr

Gungställning med Gungor

Gungställning med Gungor
1 595 kr

Gungställning Minna

Gungställning Minna
5 995 kr
 

Skaffa en Gungställning

Bor du i ett hus eller radhus med en trädgård där det finns lite utrymme ledigt? Har du barn hemma som gärna skulle vilja ha något extra roligt att leka med? Då är en gungställning ett tips som brukar falla i smaken hos de allra flesta barn. Såväl riktigt små barn som äldre grundskolebarn brukar tycka om att gunga och med en gungställning i trädgården kan både barnen och deras vänner roa sig samtidigt.

Gungställningen – ett populärt inslag i lekparken

Nästan alla som har besökt en lekpark med ett eller flera barn håller nog med om att gungställningen brukar vara ett av de mest populära inslagen. Där brukar barn i olika åldrar samlas och här kan barnen roa sig i timtal. De minsta barnen behöver gungor där de får stöd för ryggen och där de inte kan ramla av eller igenom, medan de större barnen brukar föredra antingen enkla trägungor eller gungor av bildäck, som de kan gunga riktigt högt på. På de gungor som är tillverkade av bildäck, eller liknande modeller, kan två barn gunga samtidigt, något som brukar uppskattas.

Större barn brukar också använda gungorna till mer äventyrliga lekar, som att gunga så högt som möjligt för att sedan hoppa av, eller snurra så högt upp som möjligt och få en riktig karusellupplevelse när gungans kedjor sedan snurras tillbaka till utgångsläget. De lekarna är det nog många av dagens föräldrar som också kommer ihåg från sin egen barndom och minns med glädje.

Lätt att hitta en gungställning till trädgården

Om du vill köpa en gungställning att ha hemma i trädgården så finns det flera varianter att välja mellan. Vilken du ska välja beror naturligtvis på ett flertal faktorer. Den ekonomiska aspekten har naturligtvis betydelse. Vissa gungställningar är billiga och enkla, medan andra är mer påkostade och kostar mer. Hur mycket pengar du är beredd att betala har därför betydelse. Det är dock långt ifrån det enda som spelar in. Hur stort utrymme du har i din trädgård har också stor betydelse, liksom åldern på de barn som ska gunga i gungorna. Vissa gungställningar är främst avsedda för små barn, medan andra främst är tänkta att användas av lite äldre barn. Du behöver med andra ord hitta en gungställning som passar både när det kommer till storlek, pris och typ.

Enkelgungor och dubbelgungor

En klassisk typ av gungställning är den typ som består av två enkelgungor och en dubbelgunga. Dubbelgungan har fotstöd på båda sidorna. Den här typen av gungställning har setts i svenska trädgårdar i flera årtionden och är väldigt uppskattad. Den här sortens gungställning med tillhörande gungor går att köpa för mellan 600 och 700 kronor, vilket får betraktas som mycket väl spenderade pengar.

Den som är ute efter en mer avancerad lösning med gungor, ett litet klättertorn och en rutschkana samt en liten sandlåda får vara beredd att plocka fram lite mer pengar ur plånboken. En sådan helhetslösning går ofta att hitta för cirka 4000 kronor, även om det naturligtvis finns både billigare och dyrare alternativ. En sådan modell kan vara svår att få plats med i en mindre radhusträdgård men passar utmärkt i den stora villaträdgården.